Press "Enter" to skip to content

“Microblading“ техника, исцртување и пополнување на веѓите со најтенки влакна за природен облик, во “Боди М“

“Microblading“ техниката е најмногу барана затоа што овозможува природен облик со исцртување и пополнување на веѓите со најтенки влакна.

Што е “Microblading“ техника на обликување веѓи? Како се применува и што треба да знаете да закажете третман? Одговори побаравме од нашата Миме, која е цертифицирана за овој популарен метод.

Кои се методите кои се применуваат кај оваa техника?

Миме: На почеток, важен е контактот со клиентот и запознавањето со неговите очекувања од третманот.  Потоа, следува дезинфекција на веѓите. Скицирање на веѓите се додека се постигне совршен облик кој клиентот ќе го одобри. Одредување на карактеристичните точки и обликување на линиите со шестар. Контурирање на веѓите односно исцртување на рабовите. Одредување и усогласување на пигментот кој ќе се употреби со тој на веѓите. Пополнување и исцртување на веѓите дури да се постигне совршен облик. Третманот трае 120 минути, се изведува со средства за еднократна употреба и е безболен.

Пигментите кои се аплицираат се квалитетни и остануваат видни 1 до 2 години во зависност од типот на кожата. Доколку клиентот има мрсна кожа или се изложува на сонце времетраењето се намалува.

Ве очекуваме,  во вашиот “БОДИ М“.

More from КомерцијаMore posts in Комерција »