Press "Enter" to skip to content

Совети за самоодбрана: одбрана од напад со палка (видео)

Ѓуро Илиќ од Битола основач на будо-центарот од Битола, џудо мајстор 7 Дан и аикидо мајстор 8 Дан, преку кратко виео  ќе покаже како да се одбраните од напад, кога напаѓачот ве напаѓа од назад, при влегување во автомобил, со примена на техника од реален аикидо.

Нападот го спречуваме со надворешен блок со десната рака скренуваме внимание со удар со коленотово гради и изведување двоен лост.

Потоа при вториот напад блокираме со внатрешен блок удар во брада – при што продолжуваме со туркање надолу и изведуваме надворешно избивање на неговата десна нога.

На краткото видео прикажана е одбрана со примена на техника од реален аикидо, кои се снимени во поранешниот филмски град во Битола.