Press "Enter" to skip to content

Давид Соколовски и Анастасија Мангаловска победници во стрелаштво со воздушна пушка

По повод 4-ти Ноември, Денот на ослободувањето на Битола Општинскиот сојуз за училишен спорт во Битола и стрелачките клубови РЕК Битола и Пелистер организираа спортски натпревар  во стрелаштво со воздушна пушка. 

Победник во категорија машки  е ДАВИД СОКОЛОВСКИ  со 65 поени, второпласиран е АНДРЕЈ ВЕЉАНОВСКИ со 64, а третопласиран е ДАВИД БЛАГОЈЕВСКИ  со 63.

Победничка во категорија женски е АНАСТАСИЈА МАНГАЛОВСКА  со 55 кругови, второпласирана е  АВГЕНИЈА ПОП СТЕФАНОВСКА со 55, а на трето место е МАРИЈА ТРАМПЕСКА  со 49 кригови.

Екипно победници се ОУ „Св. Климент Охридски“ во машка и женка конкуренција, а на второ место во двете категории е ОУ „Тодор Ангелевски“.

More from ВестиMore posts in Вести »
More from СпортMore posts in Спорт »