Press "Enter" to skip to content

Во Битола се одржа прва регионална средба на Општините од Пелагонискиот регион (фотогалерија)

Синоќа во Битола, во хотел “Милениум“ се одржа Прва регионална средба на Општините од Пелагонискиот регион, на која зборуваа градоначаниците на ВМРО-ДПМНЕ од сите градови, како и Зоран Ставревски од ВМРО-ДПМНЕ одговорен за следење на реализацијата на проектите што беа ветени во кампањата за локалните избори.Организатори на регионалната средба беа комисијата за локална самоуправа, комисијата за инфраструктура, урбанизам и транспорт, комисијата за енергетика и Комисијата за финансии при ВМРО-ДПМНЕ.По една година од добиената доверба од граѓаните да се управува со општините, што е  голема должност и обврска да се оправдаат очекувањата, ВМРО-ДПМНЕ ја одржа првата регионална средба со градоначалниците и советниците на општините од Пелагонискиот регион во Битола, на која просуствуваше претседателот на ОК на ВМРО-ДПМНЕ од Битола – Пеце Милевски како и претседателите на општинските комитети од овој регион.На регионалната средба беа споделени мислења идеи и беа најавени идни проекти, а се разговараше на темите, креирање на буџетите за општините и локалните институции за 2023 година, предвидување на средства за капитални инвестиции и проекти за буџетите за 2023 година, справување со енергетските предизвици во време на криза од страна на општините во наредниот период и изнаоѓање на дополнителни можности за финансирање на проекти.Беа разменети искуства и идеи со цел подобро планирање на општинските буџети за наредната година, со цел поефикасна работа и реализација на проектите ветени во изборните, секогаш е собронда се споделат со кавноста и граѓаните.Неодминлива беше и темата подобро справување со енергетската криза и можности за идни делување во таа област, а свое исцрпно излагање имаше градоначалникот на Битола, Тони Коњановски.

More from ВестиMore posts in Вести »