Press "Enter" to skip to content

Плакета на Националната агенција за европски програми по повод 20 години “Сумнал“ Битола

Канцеларијата на “Сумнал“ во Битола ја посети делегација од Националната агенција за европски програми и мобилност предводена од директорот м-р Марко Ѓорѓиевски.

За време на посетата нашата претседателка, Фатма Бајрам Аземовска, ги престави активностите од “Еразмус +“ проектите што ги имплементира “Сумнал“, а потоа се разговараше за важноста на овие проекти и можностите што ги нудат програмите на “Еразмус +“ и “Европскиот солидарен копрус за ромската заедница“.

На средбата беа присутни и корисници на нашите услуги од ромската заедница во Битола кои имаа можност да укажат на потребата од активностите кои ги нудиме со помош на спомнатите програми, како и да ја искажат својата благодарност.

На крајот, по повод дваесетгодишнината од постоењето на “Сумнал“, претседателката додели и плакета-благодарница на Националната агенција за европски програми и мобилност за посебен придонес кон интеграцијата на ромската заедница во нашето општество.

More from ВестиMore posts in Вести »