Press "Enter" to skip to content

СВР Битола со низа активности по повод Денот на превенцијата

Секторот за внатрешни работи Битола го одбележа Денот на превенцијата со низа превентивни активности од повеќе области. Притоа во контакти со граѓаните и при едукативните средби во предучилишни и училишни установи беа поделени едукативни печатени материјали изработени при континуираната полициска соработка со Мисијата на ОБСЕ во Скопје, Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата и општинските организации на РСБСП.9. декември секоја година се одбележува во сите полициски организациони единици на СВР Битола, од 2008 година, кога за првпат беа промовирани првите полициски инспектори за превенција како нов професионален и организационен сегмент при МВР. 

More from ВестиMore posts in Вести »