Press "Enter" to skip to content

Вечерва, календарски, започнува зимата

Вечер, на 355 ден во годината, во 22 часот и 48 минути во земјава и на северната хемисфера календарски започнува зимата.

Деновиве кога сме на почетокот на зимата денот е најкраток, а ноќта најдолга. Сонцето изгреа во 6 часот и 58 минути, а ќе зајде во 16 часот и 5 минути. Денов трае 9 часа и 7 минути.

Зимата ќе трае 88 дена, 23 часа и 36 минути, до 20 март 2023 година, кога на северната хемисфера настапува пролетта, а на јужната есента.

More from ВестиMore posts in Вести »