Press "Enter" to skip to content

Полагање за ученички кју појаси во џудо клубот Пелистер Битола

Викендов во просториите на Будо Центарот во Битола, џудо клубот Пелистер организираше полагање за ученички кју појаси.Полагањето го спроведе клубска комисија со надзор и присуство на претставник од Дан комисијата при ЏФМ, Дејан Мицкоски носител на 4-ти Дан.-Полагањето се одвиваше во одлична атмосфера, ние, џудо клубот Пелистер од Битола, ги исполнивме сите обврски,соглано правилникот за полагање појаси, а 4 членови на Пелистер се здобија со нови КЈУ степени, ни рече Ѓуро Илиќ, тренер во џудо клубот Пелустер и член на комисијата за појагање на појави, во рамките на Џудо федерациата на Македонија.Џудо клубот Пелистер оваа година иако имаше смена на генерации, новите, млади џудости од Битола се наметнаа во младинските категории, а како велат од клубот овие нови појаси кај поеднинци ќе го зголемат квалитетот на тимот.

More from ВестиMore posts in Вести »