Press "Enter" to skip to content

Награда за режија за Васил Христов, во Сараево, за претставата “Демони“ на НТБ

Народниот театар од Битола, кој деновиве се претстави на фестивалот “Дани Јурислава Коренича“ во Сараево со претставата “Демони“ која се одигра на 23. декември 2022 година.

Од таму актерите се враќаат со наградата за најдобра режија “Јурислав Корениќ“  која оди во рацете на Васил Христов за претставата “Демони“.

Народен театар Битола во Сараево последно се претставил во 2005 година на фестивалот “Месс“ со претставата “Тимон од Атина“. По 17 години  повторно пред сараевската публика со претставата “Демони“.

More from ВестиMore posts in Вести »
More from КултураMore posts in Култура »