Press "Enter" to skip to content

Совети од биоенергетичар: со терапевтска акупресурна фибрација (“taftherapy“) до подобро здравје…?

Со рачна терапија “taftherapy“  може да се подобри здраствената состојба кај пациентите кои имаа хронични болки во грбот.

Од направените истражувања на светска здраствена организација (СЗО) околу 78% од население се соочува со здраствени проблеми, кај некој од луѓе тоа е физички проблем, настанат поради дегенеративни промени на самото тело, кај останатите е внатрешно небалансирано работоње како на организмот така и на органите. Дел од здравствените проблеми доаѓаат од стресови или акумулирани стресови низ самиот живот.

Она што треба да знаеме да секоа група се третира на соодветен начин и со соодветна терапија.

Луѓе кои имат физички проблем, а тоа се хронични пациенти или проблем настанат под влијание на механичка повреда, се третират така што се применува, прво дијагноза, па терапевтски се делува, на лоциран здраствен проблем. Терапија кај такви пациенти е парцијална, и во 3 фази:

1. Намалување на воспаление

2. Третман за ослободување на притисок на телото.

3. Филтрирање или лекување на парцијален проблем.

Луѓе што имат проблем со органите. Кај нив се применува сосема друг начин на лекување.  Прво е потребна дијагноза која е дијагностирана преку ехо, па потоа се применува детоксна терапија каде се чисти организам од токсини.

Трета група на пациенти кои поради акумулирани стресови, доаѓа до оптоварување на самиот нервниот систем, и блокада на сите периферни жлезди. Симптоми се, депресија, агресивност, тахикардија. Кај таквите пациенти се применува комбинирана терапија, каде доаѓа до опуштање на нервниот систем, релаксација на сите фибридни нерви и релаксација на срцевиот мускул.

More from СоветиMore posts in Совети »