Press "Enter" to skip to content

Се асфалтира “Булеварот 1- Мај“

Општина Битола, ги завршува отпочнатите инфраструктурни активности. Градоначалникот Тони Коњановски, денеска изврши увид на работата на терен и асфалтирањето на втората делница од улицата „Булевар 1 Мај“, со што и овој проект влегува во завршна фаза. Градоначалникот, изрази голема благодарност до граѓаните за трпението кое го покажаа деновиве, додека траат работните активности, до СВР Битола за дадената поддршка и регулирањето на сообраќајот во овој дел на градот во деновите кога раздвиженоста на граѓаните е особено голема. Коњановски, се заблагодари и на изведувачите за нивната ангажираност и работа и во вечерните часови, со што дадоа поддршка на посветеното работење на општината за успешно завршување на оваа градежна сезона.Со овој проект, беше опфатена реконструкција на коловоз, канализација и водовод на „Булевар 1 Мај“, од улицата „Добривое Радосављевиќ“ до улицата „4 Ноември“. Завршувањето на проектот, вклучува комплетно уредување и поставување на ново улично осветлување со 25 канделабри на потегот од „Мал Безистен“ до улица „4 Ноември“. Вкупната вредност на овој проект изнесува 17.802.287 денари.

More from ВестиMore posts in Вести »