Press "Enter" to skip to content

Во “Плодност“ со голема упорност и желба, 52 годишна пациентка на свет ја донесе Јана

По долгогодишна битка со неплодноста, во болницата “Плодност“ во Битола, на само ден пред големиот празник Василица, 52 годишна мајка на свет ја донесе Јана. Јана е најновиот член на нашето големо семејство, која дојде по пат на царски рез, со тежина од 2.600 грама.

-Она што често сме го нагласувале, а постојано се потврдува во пракса, е фактот дека пациентки над 50 години, кои забремениле по пат на ИВФ постапките, стануваат мајки и се породуваат во нашата болница, токму како и во овој случај, истакна прим. д-р Таше Трпчевски, шеф на најдобриот, според реализација ИВФ, тим во Македонија во Битола, кој додаде:-Наскоро, очекуваме пациентка на 53 годишна возраст, која исто така забремени по пат на ИВФ, да се породи во нашата болница. Со ова, уште еднаш, докажуваме дека упорноста и желбата на мајките да донесат на свет свое новороденче е поголема и посилна од се, а нашиот стручен тим се вложува до максимум, за да ја реализира таа нивна желба.

More from ВестиMore posts in Вести »