Press "Enter" to skip to content

Фото вест: навивачите од Битола “на подготовки“ во фан-зоната за вечерашниот натпевар

Околу педесетина навивачи од Битола се дел од Македонската Фаланга и на ова светско првенство кое се одржува во Краков, Полска, каде заедно со сите навивачи од Македонија и од цела Европа ќе ја бодрат репрезентацијата.Битолскиот дел од Фалангата како и секогаш се најдобрат група, а така, според фотографиите кои ни ги испратија од Краков, од фан-зоната ќе биде и годинава.Ракометната федерација на Македонија организира фан-зона каде навивачите се среќаваат и организирано заминуваат на натпревар.

Преку “сликите“ кои ни испрати преку вибер-комуникација, Сашо Шамбевски, можеме само да претпоставиме како “се подготвуваат“ за вечерашниот натпревар.Да, потсетиме дека вечерва Македонија игра против Норвешка во 20,30 часот, што е прв натпревар на нашата селекција.Покрај Сашо, таму се Мими, Менде, Мацо, Тарзно, Циздата, Тигана, Владе…

 

More from БитолаMore posts in Битола »