Press "Enter" to skip to content

Фото вест: продолжена василичарската традиција со палење оган на улица “Сисак“

Во Битола е продолжена традицијата на палење на василичарски оган, а вечерва низ градот се запалени огнови, но многу помалку од коледарските.

Годинава, како и и во изминатите 33 години, василичарски оган е запален во Брусничко-лавчанска населба, во улицата “Сисак“.

More from БитолаMore posts in Битола »
More from ВестиMore posts in Вести »