Press "Enter" to skip to content

“Цермат“ со нов бренд за замрзнато пилешко месо “Gallo“

Битолската компанија “Цермат“ со огромно задоволство го објави лансирањето на новиот бренд за замрзнато пилешко месо “Gallo“, кој е уште еден додаток во богатото портфолио на оваа компанија, глобално позната по квалитетот на производство и на производите кои ги нуди!

Пилешко месо како домашен македонски производ е нешто кое мора да го има секоја кујна, бидејќи навистина многу го олеснува готвењето. Не мора да се грижите дали ќе ја изгубите влажноста на месото кога готвите, пилешкото излегува совршено вкусно секој пат.Пилешкото месо е најлесниот начин да додадете протеиниво вашите оброци и може да се користи на различниначини. Можете да го користите како состојка за оброци во тава, супи или да направите вкусни сендвичи со него. Или ако се чувствувате поавантуристики, обидете се дасмислите некој нов рецепт кој можеби ќе стане омилен на семејната трпеза!Сега, со новата линија на замрзнато пилешко месо “Gallo“ од “Цермат“, можете да ги подготвите вашите омилени рецепти за неверојатно кратко време, без грижи далиимате се што Ви треба или ќе мора да излезете и дакупите куп зачини или дру и состојки пред да започнете со готвење. Можете да го подготвите вашето омилено јадење за момент  и тоа ќе има подобар вкус од кога било!

Новиот бренд “Gallo“ е само уште еден начин за олеснување на животот. Бидете во можност повеќе да се фокусирате на она што е важно: создавање вкусни оброци за вашето семејство, и уште повеќе моменти за паметење!