Press "Enter" to skip to content

Одржана тркалезна маса “Поврзаност на образованието, културата и уметноста“ (фото)

Денеска воОфицерски дом при Културно информативниот центар од Битола, на иницијатива на домаќините се оддржа тркалезна маса насловена “Поврзаност на образованието, културата и уметноста“, а тоа значи е воспоставување на соработка во културните дејности со основните и средните училишта во  Општина Битола. Пред присутните директори на основните и средни училишта од Битола, директорот на ЈОУ КИЦ Битола, Лили Бошевска.-Оваа иницијатива вклучува тесна соработка на полето на културата и образованието, поддршка на културни иницијативи, копродкција, учество во манифестации, како и програми кои ќе значат градење правилен однос кон уметностите и создавање идна публика и професионалци, рече Бошевска.Иницијативата доби општа поддршка од присутните, после што се пристапи кон потпишување на меморандум за соработка.На овој начин КИЦ Битола ја доближува културата кон младите, покажувајќи активен однос кон нивните поненцијали и потреби.Иницијативата е поддржана од Општина Битола во рамките на програмата за 2023 година.

More from ВестиMore posts in Вести »
More from КултураMore posts in Култура »