Press "Enter" to skip to content

Промовирана книгата “Креативни техники за работа со деца во инклузија“

Во просториите на основното училиште “Св. Кирил и Методиј“ во Битола се одржа промоција на книгата “Креативни техники за работа со деца во инклузија“ од авторите Тања Илиева и Александра Упале.Се работи за дело во кое авторите даваат техники за работа со деца во инклузивно образование. Тргнувајќи од лично искуство низ книгата се проткајани конкретни примери за олеснување на образовниот процес на децата вклучени во инклузија.Оваа книга е издадена со надеж дека ќе послужи како пример за изработка на уште вакви материјали и ќе ја најде својата примена во рамките на инклузивното образование.

More from ВестиMore posts in Вести »
More from КултураMore posts in Култура »