Press "Enter" to skip to content

Во ОУ “Гоце Делчев“ одбележана 151 годишнина од раѓањето на нивниот патрон

Во основното училиште “Гоце Делчев“ во  Битола 0дбележано раѓањето великанот Гоце Делчев со скромна програма која ја подготвија учениците од одделенска настава под раководство на своите наставници. Со рецитал, читање и музичка точка учениците оддадоа почит на македонскиот револуционер Гоце Делчев чие име го носи основното училиште. На бистата на великанот беше положено свежо цвеќе и со поклон пред него беше искажана длабока почит.