Press "Enter" to skip to content

Битолските спортски клубови и поединци ќе се опарат, АМС ги подели ваучерите за 2022 година, најмногу за ракометарите, кошаркарите, фудбалерите… (листа на битолски клубови)

Агенцијата за млади и спорт ги “подели“ ваучерите за спортските клубови и други правни субјекти кои се занимаат со спорт во Битола, за 2023 година, а листите за тоа кој колку е вреднуван од страна на Федерациите се објавени на официјалната веб страна на Агенцијата за спорт и млади.

Од спортски клубови од Битола најповеќе пари доби ракометниот клуб Еурофарм Пелистер доби 15.5 милиони денари еден милион помалку од лани, следуваат кошаркарите со 9 милиони 2,5 милиони повеќе од лани…

Клубови од Битола кои добија ваучери се:

-Ракометен клуб Еурофарм Пелистер – 15.500.000 денари

-Ракометен клуб Еурофарм Пелистер 2 – 9.500.000 денари

-Кошаркарски клуб Пелистер 9.000.000 денари

-Фудбалски клуб Пелистер – 6.200.000 денари

-Одбојкарски клуб Пелистер Волеј – 1.500.000 денари

-Женски фудбалски клуб Топ Гол –  1.000.000 денари

-Женски ракометен клуб Пелистер – 700.000 денари

-Женски фудбалски клуб Атлетико – 850.000 денари

-Велосипедски клуб 15 Мај Пелистер – 380.000 денари

-Боксерски клуб Пелистер – 350.000 денари

-Стрелачки куб РЕК Битола – 290.000 денари

-КФМ Конзули – 240.000 денари

-Кугларски клуб Пелистер – 230.000 денари

-ССРИ Битола – 200.000 денари

-Мото клуб Пелистер  – 170.000 денари

-Гимнастички клуб Партизан – 160.000 денари

-Танц клун Степ Ап – 140.000 денари

-Стрелачки клуб Пелистер – 130.000 денари

-Атлетски клуб Олимп – 120.000 денари

-Џудо клуб Пелистер – 120.000 денари

-Велосипедски клуб Екстрим бајк – 100.000 денари

-КБК Енерџи – 100.000 денари

-Мото клуб Севантиу Оне – 95.000 денари

-Пливачки клуб Југ – 90.000 денари

-Аикидо клуб Пелистер – 90.000 денари

-Шаховски клуб 4-ти Ноември – 80.000 денари

-КБК Самурај – 77.000 денари

-Танц клуб Спортакус – 70.000 денари

-Скијачки клуб Пелистер – 70.000 денари

-СК за слепи лица Дерманџиев – 60.000 денари

-Шаховски клуб Стево Патако – 50.000 денари

-Аеро клуб “Мирко Тодоровски“ – 45.000 денари

-Фитнес клуб Конан – Паљо – 40.000 денари

Агенцијата за млади и спорт на Оливера Бикова им додели ваучер од 450.000 денари.