Press "Enter" to skip to content

“Нискоградба“ – Битола започна со уредување на стадионот и паркингот во центарот (фото)

Како и беше најавено на претставувањето на новата управа и новиот претседател, Митко Стојковски, на фудбалскиот клуб Пелистер, дека штом се подобрат временскиот услови ќе започнат подготовките на фудбалскиот стадион “Петар Милошевски“, тоа и се случи.Денес, екипи на комуналното јавно претпријатие “Нискоградба“ од Битола со градежна механизација започна работи на уредување и оплеменување на просторот под новата трибина на стадионот “Петар Милошевски“ во пресрет на пролетниот дел од фудбалската сезона, а работите започна пред новиот влез на теренот од новата трибина.Исто така екипи на КЈП “Нискоградба“ од Битола денес изведуваат градежни работи за уредување на паркинг просторот во центарот на градот – отспротива стаклената зграда, кои беше оштетен поради прекопите по дефектите на водоводната мрежа кои беа санирани на тоа место, а се прередуваат гранитните плочки.

More from ВестиMore posts in Вести »