Press "Enter" to skip to content

Четири културни настани оваа седмица во КИЦ Битола

Култирно информативниот центар Битола ја објави културната агенда за оваа седмица, а според програмата настаните ќе го привлечат вниманието на љубителите на културата во Битола:

СРЕДА, 19 часот, ОФИЦЕРСКИ ДОМ – СВЕЧЕНА САЛА, МУЗИЧКИ ВРЕМЕПЛОВ

Концерт во чест на 76 годишнината од постоењето на Државното Музичко Училиште – Битола, настапуваат професорите од ДМУ

ЧЕТВРТОК 19 часот, ОФИЦЕРСКИ ДОМ – ИСТОЧНА ГАЛЕРИЈА, изложба МАКЕДОНИЈА

ДАНИЕЛ ЧАСТИНЕТ И ВИЛСОН НЕТО – БРАЗИЛ. КИЦ Битола во соработка со Меѓународна ликовна колонија „ДеНиро“

ЧЕТВРТОК, 20:30 ч. ОФИЦЕРСКИ ДОМ – СВЕЧЕНА САЛА, PHALARIS’S BULL: SOLVING THE RIDDLE OF THE GREAT BIG WORLD

 Театарска претстава од Steven Friedman – САД. КИЦ Битола во соработка со амбасадата на САД во Скопје и Општина Битола

ПЕТОК 19 часот, ОФИЦЕРСКИ ДОМ – СВЕЧЕНА САЛА, ПЛЕЈБЕК ТЕАТАР

Социо – културен настан. КИЦ Битола во соработка со Центар за психотерапија и едукација Amigdala – Скопје и Алтернативен театар „Отпишани“ – Скопје.