Press "Enter" to skip to content

Деновиве пред 10 години: стартуваше кампањата за локалните избори 2013

На почетокот на март 2013 година стартуваше изборната кампања за тогашните локални избори кои ќе се одржат на 24 март, а катактристично беше што СДСМ со вклучи во кампањата по најавите за бојкот, започна со своите сеќавања Димче Миновски, хроничар на Битола и доајен на битолското новинарство. За кандидати за градоначалник се најдоа старо-новиот кандидат на тогаш владејачката ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата, Владимир Талески и неговиот противкандидат, актуелниот пратеник во Парламентот Менде Диневски од СДСМ и Коалицијата.За мнозинство во Советот битката се водеше советничките листи на Коалицијата “За подобра Македонија”, предводена од тогаш актуелната претседателка на Советот Силвана Ангелевска и советничката листа на “Сојузот за иднината“, кој ја предводеше Васко Ковачевски.

Инаку за локалните избори во трката за градоначалничката функција се јавија вкупно 8 кандидати, од кои двајца независни, а за обезбедување мнозинство во Советот дури 8 советнички листи.

More from БитолаMore posts in Битола »
More from ВестиMore posts in Вести »