Press "Enter" to skip to content

Совети за спортисти: “електроакупунктура“

Електро-акупунктурата е техника на користење игли за акупунктура за да се реши болката и мускулната тензија без употреба на лекови.

Тоа не е TCM (традиционална кинеска медицина) акупунктура, туку техника со игли што се заснова на западната анатомија и неврофизиологијата на пирсинг тригер точки (болни точки во мускулите).

И користење на TENS струја за подобрување на ефектот на терапијата.

Индикации: дискус хернија, лумбоишијалгиа, тениски лакт, голферски лакт, гонартроза, тркачко колено, мигрена и тензиони глаболки.