Press "Enter" to skip to content

Шахистите ветерани од Битола и Скопје играа шаховски меч во Офицерски

Денес, во Офицерскиот дом во Битола беше одржан шаховски меч помеѓу ветераните од Битола и Скопје.

Во Битола на шест шаховски табли, најпасионираните тивки спортисти, шаховските велемајстори во совршена мирна атмосфера на Кристалната сала на Офицерски дом – КИЦ Битола ги вкрстија своите шаховски вештини.

Настанот имаше за цел да искаже почит кон шаховските великани од Битола и Скопје и да придонесе кон популаризација на шаховската игра во Битола.

 

More from ВестиMore posts in Вести »
More from СпортMore posts in Спорт »