Press "Enter" to skip to content

Ноќеска почнува летното сметање на времето

Утре, на 26 март (недела), во 2 часот наутро ќе почне летно сметање на времето.

Стрелките на часовникот ќе се поместат за еден час понапред и во 2 часот ќе покажуваат 3 часот.

Летното сметање на времеот ќе заврши во последниот викенд во октомври годинава во 3 часот, кога ќе се премине на зимското сметање на времето.

More from ВестиMore posts in Вести »