Press "Enter" to skip to content

Заврши 3. издание на “Ден на пијаното“

Во прекрасна атмосфера во Офицерскиот дом во Битола, се одбележа „Денот на пијаното“. Настанот кој и годинава привлече голем број посетители и силни аплаузи, беше поддржан од општина Битола и Културно информативниот центар и е дел од културната програма на општината за оваа година.

Музичкиот дел го исполнија 50 млади таленти од 8 музички училишта од Македонија: Охрид, Струга, Битола, Прилеп, Кавадарци, Велес, Гевгелија и Скопје, а присутните имаа можност да го проследат и премиерниот настап на трио „ТРИФОНИКА“ – пијано 6 раце. Програмскиот дел, беше збогатен и со предавање на психологот Нина Тасевска, на тема „Улогата на наставникот во надминување на психолошките предизвици при јавен настап“.

Организатор на настанот е Здружението на пијанисти и педагози од Битола, а секое ново издание изобилува со инвентивност и креативност, што претставува инспирација и поттик за создавачите на музиката, нејзините изведувачи и слушатели.

More from ВестиMore posts in Вести »
More from КултураMore posts in Култура »