Press "Enter" to skip to content

Трибина на Форумот на жени на СДСМ Битола, “Аутизмот е само поглед кон светот од поинаков агол“

Во организација на Форумот на жени на СДСМ од Битола во хотел “Театар“ во Битола беше организирана трибина под мотото “Аутизмот е само поглед кон светот од поинаков агол“.На оваа трибина која предизвика голем интерес говорници беа Соња Карапец-педагог, Јасмина Јосифовска-дефектолог, Ирена Николовска Ристановска-психолог и Александра Христов-дефектолог.Со оваа активност им даваме безрезервна поддршка на лицата со аутизам и нивните семејства, остакнаа организаторите и порачаа: “Тие не се сами, ние сме со нов!“.

More from ВестиMore posts in Вести »