Press "Enter" to skip to content

Во Библиотеката во Битола работилница од проектот “Биди свој…“ – “Како до убава фотографија“ (фото)

Но НУУБ „Св. Климент Охридски“- Битола се одржа втората работилница од проектот “Биди свој! Креативни програми за сите возрасти“ насловена “Како до убава фотографија“.На работилницата учествуваа ученици од ОУ “Св. Кирил и Методиј“-Битола, ученици од ОУ “Коле Канински“, ученици од СОУ Гимназија “Јосип Броз Тито“ и претставници од невладиниот сектор.Се за историјата на фотоапаратите, за развојот на фотографијата, за видовите на фотографија и како да до поубава фотографија зборуваше нашиот гостин фоторепортерот, Сашо Ристевски, сопственик – главен и одговорен уредник на порталот “bitolanews“.Пред љубителите на фотографирањето тој покажа различни техники и начини како да се стигни до поубава фотографија, како да се одреди целта на фотографијата и како да ги доловиме вистинските моменти кои ќе останат вечно на една фотографија.На прашањето како до убаво селфи и за уште многу други прашања можеа да слушнат одговор од гостинот.Оваа работилница е дел од проектот кој “Биди свој! Креативни програми за сите возрасти“ и е поддржан од Министерството за култура, а ја реализираа Маријан Колевски и м-р Гордана Ѓоргиевска Неделковски.

More from ВестиMore posts in Вести »