Press "Enter" to skip to content

Танчерите на танцовиот спортски клуб Степ Ап од Битола со одлични пласмани на натпреварот “TDF“ во Солун (фото)

Членовите на танцовиот спортски клуб Степ Ап од Битола, изминатиот викенд зедоа учество на меѓународниот танцов спортски натпревар “TDF“ во Солун, Грција, кој е на календарот на Светската танцовата спортска федерација и важи за еден од најдобрите танцови натпревари во регионот. “TDF“ во Солун според организацијата, така и според многубројните WDSF категории што на натпреварувачите им носат бодови за рангирање на светските спортски танцови листи.Натпреварувачите од Степ Ап учествуваа во повеќе категории (соло, парови и латино групи) и уште еднаш го потврдија квалитетот што го негуваат во клубот. Во исклучително силна конкуренција, нашите девојки и танцова двојка го делеа финалниот подиум со учесниците од уште 8 други држави и ги постигнаа следните резултати:Латино група “Mini Stars“ освои прво место во “Junior  All Ladies Strictly La“

Латино група “Stars“ освои второ место во “Youth All Ladies Strictly La“

Во танцова двојка Трајковски Драган- Трајкова Дарија освоија трето место во “Open La Junior“ 2 и четвро место “Open ST Junior 2“

Зорица Симјановска освои четвро место “WDSF Solo La Youth“, седмо место “WDSF Solo La Adult“.

Катја Козарова е  петтопласирана во конкуренција “WDSF Solo La Junior 1“.

Дариа Наумова освои шесто место “WDSF Solo La Juvenile 2“.Антонија Гајтановска, Никита Ангеловски, Вања Атлагиќ, Меланија Паневска и Марија Грческа успешно го претставија клубот и покажаа дека македонските натпреварувачи претставуваат сериозна конкуренција на меѓународните подиуми. Постигнатите високи резултати се уште поголем мотив за понатамошна работа на клубот и влез во претстојната танцова сезона како на домашните така и на меѓународните натпревари, истакнуваат од танцовиот спортски клуб Степ Ап од Битола.

More from ВестиMore posts in Вести »
More from СпортMore posts in Спорт »