Press "Enter" to skip to content

На втората вечер на “Џез фактори фестивал“ настапија “Милан Петровиќ квартет“ и “Liquid Carpet“ (фото)

На втората фестивалска вечер на “Џез фактори фестивал“ кој се одржува во Битола, сцената на големата сцена “Благој Стефановски – Баге“ беше резервирана за настапот на “Милан Петровиќ квартетот“ од Србија и “Liquid Carpet“ од Словенија.“Милан Петровиќ“ квартетот е формиран во далечната 2011 г. е стожер на современата фјужн џез-рок сцена на Балканот, преку инструментална музика која се базира на разновидност и специфичен колорит во изведбата на музичките  мотиви, под силно влијание на фанк, соул и блуз музичките стилови.“Liquid Carpet“ од Словенија е квартет од градот Равне од Словенија и во Битола и Македонија е по прв пат. На битолчани им се претставија со рок-џез концерт за кој добија голем аплауз од пубиката. 

More from КултураMore posts in Култура »