Press "Enter" to skip to content

Деновиве пред 10 години: и со отворен ден одбележан денот на основањето на УКЛО (фото)

Универзитетот “Св.Климент Охридски“ од Битола, на плоштадот “Магнолија“ во Битола со манифестацијата “Отворен ден“ на која својата академска понуда ја претставија сите високообразовни институции  го одбележа денот на основањето, започна со своите сеќавања за пред 10 години, Димче Миновски, хроничар на Битола и доајен на битолското новинарство.Преку отворениот ден им се овозможи на идните студенти да се запознаат со студиските програми, односно како Универзитетот да биде поблизок до идните студенти, и да се претстават нови студиски програми, адаптирани според барањата на пазарот.-Вкупно имаме 150 студиски програми за трите циклуси на студии, објавен е конкурсот за запишување на студенти во прва година на првиот циклус студии на факултетите во рамките на Битолскиот универзитет, беше тогаш речено.

More from БитолаMore posts in Битола »
More from ВестиMore posts in Вести »