Press "Enter" to skip to content

Фото вест: по втор пат International Jazz Day во Битола

Битола се приклучи кон големото семејство на џез културата со настапот на Оливер Самоуилан џез квартет на платото пред Офицерски дом.

Соработката помеѓу францускиот џез музичар Оливиер Самоуилан со македонските џез музичари Поповски Сашо, Иван Бејков и Ратко Даутовски е континуитет на предходната соработка на Jazz Factory Festival.

Џез музиката е универзален јaзик кој не познава граници, стилови, нации. Музичка синергија, која е во постојано движење, инспирација во од…  Музика која зависи исклучително од духот и вештината на музичарите.

More from ВестиMore posts in Вести »
More from КултураMore posts in Култура »