Press "Enter" to skip to content

СВР Битола го одбележа 7. Мај, денот на Македонската полиција во Битола и Смилево (фото)

7. Мај, денот на Македонската полиција го одбележаа припадниците на полицијата од СВР Битола со полагање на цвеќе на неколку локации.Делегации предводени од началникот на СВР Битола положија цвеќе и се поклонија на спомениците во чест на загинатите бранители во дворот на СВР Битола и на споменикот Ангел во паркот кај градскиот часовник.Денот на полицијата, полициски службеници од СВР Битола положија цвеќе и во село Смилево, местото каде се удрени темелите на македонската полиција.Делегациите на посетија и спомен куќата на Смилевскиот конгрес, каде на 7 мај е одржан Смилевскиот конгрес на МРО, каде делегатите го обезбедувале селска стража. 

More from ВестиMore posts in Вести »