Press "Enter" to skip to content

Муфтиството на Битола отвори Центар за култура и образование (фото)

Муфтиството на Битола во употреба го стави Центарот за култура и образование, а на свеченото отворање присуствуваше и Реисот Схакир Еф. Фетаху.Свеченото отворање на Центарот за култура и образование го направија Реисот Схакир Еф. Фетаху и битолскиот муфтија Амит Расими.Центарот, како рече на отворањето битолскиот муфтија Амит Расими е изграден со сопствени средтсва, но и голем број донации, од битолчани но и граѓани кои живета и работат во странство.На отворањето зборуваше и Реисот Схакир Еф. Фетаху, кој во своето обраќање упати пофални зборови до битолскиот муфтија за неговите активности.

Фото: Агим Џело