Press "Enter" to skip to content

Учениците од ученичката заедница на Горната Гимназија и детето правобранител “Најгласни“, победници во финалето (фото)

Деновиве во Велес се одржа финалето на натпреварот за најгласна ученичка заедница на Македонија, на кое учествуваа ученици од Гимназијата “Јосип Броз Тито“ од Битола, од ученичката заедница и детето правобранител. Тимот настапи со паролата “Изборот не е тој што не дефинира како луѓе, туку ангажманот и борбата за остварување на истиот“.Во финалето во Велес тие го освоија првото место и наградата “Најгласна“, а во тимот  беа Мартин Кочишки – претседател, Дончо Јанкула – претставник на Младинскиот актив и Евгенија Маслинко – Дете Правобранител.Тимот се подготвуваше и настапи под менторство на психологот Елена Кузмановска, а беспрекорно го претставија ставот на младите, кој секогаш е ислушан од директорката, помошник директор, стручната служба и наставниот кадар во Гимназијата.

More from ВестиMore posts in Вести »