Press "Enter" to skip to content

Започна изградбата на коловоз на улица “СРУ“ во “Касарната“

Денес, почнаа работните активности за реализација на проектот “Изградба на коловоз на улица СРУ 5 во АРМ 1“.  Секретарот на општина Битола, Борче Димитровски, заедно со стручните служби од општинската администрација, извршија увид на теренот и со изведувачот разговараа за динамиката на реализација на проектот.Согласно склучениот договор, улицата ќе биде асфалтирана во должина од 180 метри, а рокот за изведба на работите е 30 работни дена. Минатата градежна сезона во овој дел, општината инвестираше во изградба на водоводна мрежа.

More from ВестиMore posts in Вести »