Press "Enter" to skip to content

“Int Global Engineering“ во нови деловни простории во “Пелагонка 2“ Битола (фотогалерија)

Компанијата “Int Global Engineering“ деновиве свечено ги отвори новите деловни простории во Битола, кои се наоѓаат во станбено деловниот комплекс “Пелагонка 2“, и со тоа се проширува нивниот капацитет, се отвораат можности за нови работни места како и проширување на деловната соработка, штопак ќе придонесе за развој на локалната економија и ќе создаде можности за задржување на младите стручни кадри.-Високата професионалност, стручност и посветеност на нашите инженери како и компетентноста на менаџерскиот тим, се гаранција за константен квалитет на услугите и задоволство на клиентите, истакнуваат од друштвото “Int Global Engineering“.Друштвото “Int Global Engineering“ е формирано во 2008 година во Битола, како компанија со основна дејност проектирање и изведба на специјални електротехнички инсталации и инженерско советување. Почетоците се како мало проектантско студио во Битола, со неколкумина вработени. Со текот на работењето и посветеноста на вработените, студиото прераснува во компанија која цврсто стои и високо котира во инженерската областкако во Македонија така и во странство. “Global Engineering“ нуди одлични шанси на младите инженери да се стекнат со работно искуство во областите на проектирање, надзор и ревизијапод менторство на искусни и докажани инженери. -Од формирањето на “INT Global Engineering“ па до денес континуирано се вложува во развојот на компанијата и нејзините вработени со што прераснуваме во компанија која може во целост да одговори на нај специфичните барања на клиентите, развојот на новите технологии и предизвиците кои ги носи современиот начин на живеење и градење. Нашиот секојдневен стремеж кон подобрување на квалитетот на работата преку високо мотивирани и квалификувани кадри најдобро го отсликува нашето мото, ние проектираме и градиме за иднината – иднината е сега. Бидејќи нашите вработени се нашиот најважен ресурс, тие се одговорни за нашиот успех, ние неуморно работиме за подигнување на стандардите и унапредување на условите за работа.Со воведувањето на скратена работна недела покрај зголемувањето на продуктивност го зголемивме и задоволството кај наште колеги и колешки. Во оваа насока неколку пати годишно организираме собири, каде што ги каниме вработените со своите семејства, начин на кој градиме цврста врска помеѓу вработените, а нашата компанијата прераснува во едно големо семејство, велат од “Int Global Engineering“.Во овој момент INT Global Engineering  покрај седиштето во Битола има и четири подружници, една Битола, две во Скопје и една во Подгорица, Црна Гора. Компанијата располага со повеќе од 30 вработени, инженери проектанти од сите области на градежништвото, како архитекти, градежни инженери, електро инженери, машински инженери и сообраќајни инженери, како и две електромонтерски групи специјализирани за изведба на специјални електротехнички инсталации како систем сали, дата центри, индустриски инсталации и сл.INT Global Engineering соработува и одржува долгогодишна успешна деловна соработка со повеќе од дваесет општини и Град Скопје како и со ОБСЕ Мисија во Скопје, М-НАВ АД Скопје, Царинска Управа на РМ, Влада на Република Северна Македонија, Министерство за здравство, Министерство за култура, Министерство за одбрана, Министерство за транспорт и врски, Министерство за труд и социјална политика, Министерство за правда, Лимак, МЗТ Инженеринг Битола, А1 Македонија, Лидл Македонија и ред други значајни домашни и странски инвеститори.-При градење успешен бизнис и бренд важно е да се нагласи дека секогаш треба да останете верни на вашите вредности и принципи, а при извршувањето на секоја задача да се стремите кон совршеност. Со правилен начин на размислување, поддршка, ентузијазам и ресурси, можно е да се изградат успешни бизниси и да се направи позитивно влијание врз општеството и врзсамите себе!, порачуваат од “Int Global Engineering“.

More from КомерцијаMore posts in Комерција »