Press "Enter" to skip to content

Фото вест: започнаа подготвителните работи за изградба на кружниот тек кај “Ветеринарна“

Утрово започна подготвителните работи за изградбата на кружниот тек, на крстосницата на улиците “Прилепска и “Батаљон Стив Наумов“ или поранешна “Едвард Кардељ“ во Битола со сечење на дрвјата на тротоарот пред зградата, наречена “Кифлата“.Според проектот на ова место ќе има кружен тек, а на средината ќе биде поставен споменикот на војводата Александар Турунџев.

More from ВестиMore posts in Вести »