Press "Enter" to skip to content

“Про Локал“ организира јавна дебата “Интернет- кој кого користи, јас него или тој мене?!“ утре, на 14 јуни

Младите од Пелагонија одбраа да дебатираат за предизвиците со кои се соочуваат во „интернет ерата“ во која што живеат, да научат како и со чија помош да ги надминат емотивните состојби предизвикани од влијанието на интернетот.

Прашањето кое го поставуваат гласно е „Интернет- кој кого користи, јас него или тој мене?!“

На ова прашање ќе се обидат да одговорат гостите – панелисти: Станислав Петковски-специјалист по клиничка психологија, Миа Костова – водител и инфлуенсер, Софија Арнаудова – професор од Филозофскиот факултет и Тони Попов- уметник, поет и сценарист.Дебатата ќе ја модерира Живкица Каленикова – автор и водител на ТВ емисиите “Тунел“ и “Жилет“.

Тимот на “Про Локал“ со особено задоволство Ве поканува  да поразговараме јавно и отворено за Менталното здравје и  младите, дебата која ќе се одржи на 14-ти јуни, во Офицерски Дом во Битола со почеток во 19 часот.

Јавната дебата е организирана во соработка со 9 граѓански организации и неформални групи на млади луѓе од пелагонискиот регион а во рамки на проектот „Зајакнување на луѓето од Пелагонија 2“ поддржан од Амбасадата на Кралството Холандија

Ве очекуваме, заедно и отворено, да ги изразиме нашите емоции со зборови наместо со емотикони!