Press "Enter" to skip to content

“Бимилк“ и “Мајски Цвет” од Битола со забава и дружење свеченото ја презентираа детската креативна патека во Битола (фотогалерија)

Попладнево во Градскиот парк во Битола “Бимилк“, водечката компанија за млеко и млечни производи што посветено работи на промовирање на здравјето на децата, заедно со ЛОУДГ “Маски Цвет“ Битола ја презентираа детската креативна патека до Битолското детско игралиште, што е исто така инвестиција на оваа компанија од минатата година.Детската креативна патека нуди единствено искуство дизанирано да ги вклучи сетилата на децата и да за поттикне нивната лубопитност. Додека се движат низ патеката, децата ќе наидат на низа интерактивни елементи што ќе ги охрабрат да истражуваат, учат и да ги развиваат своите когнитивни способности.“Бимилк“ за ово проект соработуваше со детската градинка “Маски Цвет“ за заедно да создадат детска креативна патека што ќе jа плени имагинациата на младите умови.-Посебно задоволство е да се види како една идеа да се создаде место за безгрижна детска игра и смеа, расте и созрева во она што денеска го имаме тука, заедничко фамилизарно место за сите нас. Започнавме од инициативата со Битолското детско игралиште да се придонесе за поттикнуваье на здравиот раст и разво на децата и да се поттикнат здрави животни навики. Со отворањето на оваа детска креативна патека, ja продолжуваме и прошируваме нашата цел да им создадеме на децата место за слободно и среќно растене и со ова “Бимилк“ оди уште еден чекор понатаму во сводот придонес за создаване можности и поттикнувае на здравиот разво и благосостобата на децата, рече попладнево на свеченото отворање Поликсена Јанкуловска, регионален маркетинг менаџер на “Бимилк“.На свеченото отворање беше присутен и градоначалникот на Битола, Тони Коњановски, кој ја поздрави идејата и реализацијата на оваа нова детска содржина во Градскиот парк.Кристина Лазмановска, директор во ЛОУДГ “Мајски Цвет“ од  Битола рече:-Голема благодарност до сите родители за овие прекрасни и креативни изработки направени со амбалажа од производите на “Бимилк“. Навистина се изненадивме од вашата креативност и од можноста да се направат толку оригинални и различни рачни изработки. Особено сакам да им се заблагодарам и на вработените на детската градинка “Маски Цвет“ за нивните идеи, прекрасно изработените цветови, посветеноста и работата во врска со организаціата за ово настан, како и за нивното несебично вложување во секојдневната работа со нашите најмили, и на целиот тим во позадина ко обезбедува надобри услови за нивно згрижување, а ние секојдневно се стремиме да бидеме градинка во која децата доаѓаат задоволни и заминуваат збогатени со нови доживуваа, искуства и знаења.Покрај прекрасното искуство за децата, детската градинка “Маски Цвет“ оствари уште една цел и jа прошири својата поддршка на заедницата преку значаен напор за собирање финансиски средства. Во рамките на одбележувањето на свеченото отворање, беа достапни за купување изработки од амбалажата од производите на “Бимилк“ создадени од децата во  оваа градинка. Приходите од продажбата ќе бидат наменети за хуманитарна поддршка на дете од Битола, а советот на родители утре ќе изврши уплата на собраните средства.“Бимилк“ продолжува да биде компанија длабоко посветена на промовирање на здравјето и благосостојбата на децата. Оваа детска креативна патека ќе служи како порта за имагинација и откривање преку коа ќе ја искусат убавината на природата и ќе ги развијат своите когнитивни и сензорни способности, негувајќи го нивниот раст во средина што поттикнува учење преку игра. Ова е само уште еден поттик за сите заедно како општество, да создадеме магични моменти, да ги поддржиме оние на кои им е потребно и да инспирираме посветла иднина за нашите млади.

Фото: Дамијана Ристевска

More from КомерцијаMore posts in Комерција »