Press "Enter" to skip to content

Д-р Ана Ристевска, почестена со престижна награда “40 UNDER 40” Business Elite 2023 како една од најуспешните млади претприемачи под 40 години во Европа

Д-р Ана Ристевска, исклучителен претприемач од Битола, на 15-ти јуни во Истанбул беше наградена со престижно признание како една од најуспешните млади претприемачи во Европа до 40 години на настанот “40 UNDER 40” на реномираната Business Elite 2023. Ова истакнато признание го слави извонредниот придонес на д-р Ристевска во ИТ секторот во нашата земја и пошироко.Како основач на Javen Advertising и Software Solutions, д-р Ана Ристевска континуирано ги поместува границите на дигиталниот маркетинг и го предводи развојот на врвни ИТ решенија.Надвор од достигнувањата на нејзината компанија, нејзиното влијание се протега и во областа на образованието и развојот на ИТ вештините, за таа цел пред повеќе од 5 години беше основана и Јавен Адвертајзинг Едукација, истакната верифицирана институција за ИТ образование.Преку оваа иницијатива, д-р Ана Ристевска дизајнираше сеопфатни наставни програми, преку кои студентите целосно се стекнуваат со потребните знаења и вештини потребни за да се истакнат во технолошката индустрија. Неверојатни 80% од дипломираните студенти успешно обезбедуваат посакувани позиции во просперитетниот ИТ сектор.Изразувајќи ја својата благодарност, д-р Ристевска рече:

-Навистина сум почестена и возбудена за номинацијата на “40 UNDER 40” Awards Gala, еден од најпрестижните деловни настани во Европа. Ова признание ја слави иновацијата, лидерството и визијата. Благодарна сум за можноста да застанам покрај останатите извонредни претприемачи. Оваа гала не е само прослава на успехот, туку потсетување дека напорната работа и решителноста можат да ги претворат соништата во реалност.“Покрај нејзините индивидуални достигнувања, д-р Ана Ристевска и нејзиниот тим гордо стојат како амбасадори на иновациите и извонредноста во ИТ индустријата, посветени на обезбедување на револуционерни ИТ услуги, истовремено нудeјќи сеопфатна поддршка и насоки за студентите кои се подготвуваат да го започнат своето патување во динамичниот ИТ свет.