Press "Enter" to skip to content

Фото изложба за џамиите Исхак Челеби и Хајдар Кади во Битола

Утре, петок, 14 јули во Битола, во просториите на просториите на центар за култура и образование кое е под муфтиство Битола, а се наоѓа на улица “Караорман“ бр. 6, ќе се отвори фото изложбата “Исхак Челеби џамија и Хајдар Кади џамија – верско историски објекти во Битола“ на Агим Џело.

Според најавата на Агим Џело се работи за фото изложба на која ќе бидат изложени фотографии направени во две активни џамии во Битола, а преку нив ќе биде прикажани дел од верските активности кои се одвиваат таму, ентериерот на џамиите фотографирани во различни периоди од годината, како и убаво уредните дворови.

Изложбата е поддржана од министерство за култура на С. Македонија. 

More from КултураMore posts in Култура »