Press "Enter" to skip to content

Ивана Белокозовска од ОК Пелистер Волеј од Битола на обука за тренери во САД

Битолчанката, Ивана Белокозовска од одбојкарскиот клуб Пелистер Волеј од Битола, деновиве е дел од македонската одбојкарска експедиција, поточно една од дванаесет одбојкарски тренери кои се на обука од Македонија во САД, Сан Антонио, Тексас.Ивана Белокозовска оваа сезона настапуваше за одбојкарскиот клуб Пелистер, а сега работи како тренер за млади категории во клубот, а оваа обука во САД за неа ќе биде само мотив плус во доусовршувањето на тренерската работа.Од Пелистер Волеј веат дека веруваат во неа и нејзината тренерска работа, и очекуваат во работата со младите категории да ги пренеси своите искуства од САД и новитети во својот матичен клуб.На есен планирана е и возвратна посета на тренери од САД во Македонија, а во агендата предвидена е посета и на Битола.

More from ВестиMore posts in Вести »