Press "Enter" to skip to content

Фото вест: дали “Поинаку“ се враќа на “герила“ акциите?

Претседателката на Советот на Општина Битола, Габриела Илиевска и советните Иван Чулаковски и Алмир Адемовски денес на прес конференција на градоначалникот на Битола, Тони Коњановски, која се одржа во старата касарна за старт на асфалтирање на улица, се појавија во испишани маички.

Дали овој нивни потег “Поинаку“ е продолжува политичката борба со “герила“ аккции или е само изолиран случај останува да видиме.

Најпозна “герила“ акција останува таа кога на поранешниот градоначалник Владимир Талески, Иван Чолаковски, му фрлаше печатени “банкноти“ наречени “владимирки“ на прес конференција.

Инаку, градоначалникот Тони Коњановски и секретарот Борче Димитровски им пријдоа на тројцата членови на “Поинаку“ иако беа облечени со испишаните маички и имаа краток разговор со нив.

More from ВестиMore posts in Вести »