Press "Enter" to skip to content

Се е подготвено за вечерашниот “Паљо Класик Опен“ во Битола (фото)

-Се е подговено за вечерашниот 2. по ред турнир во боди билдинг “Паљо Класик Опен“ во Битола, кој ќе започне во 19 часот вечерва во Големата сала во Центарот за култура во Битола,  рече на брифингот со новинарите организаторот Зоран Лазаревски – Паљо.Денес на пладне се одредија броевите на натреварувачите, на најдобрите македонски натпреварувачи во боди-билдинг, од Македонија и странство, категориите во кои ќе се натпреваруваат и измерана килажата на секој натреварувач, а на женските боди билдерски и висината.На официјалниот состанок присуствиваше и претседателот на Федерацијата за боди билдинг, Бобан Ѓорговски.Според познавачите на овој спорт ќе има одлични преставувања и позирања, а посебно внимание ќе пливлечат боди билдерките.

За овој натпревар има обезбеден награден фонд од 5.000 евра, а за вечерашниот настан билети може да набават на билетарницата на Центарот за култура од 15 часот до почетокот на натпреварот.