Press "Enter" to skip to content

СВР Битола: акциски контроли на три угостителски објекти и за “оддавање на проституција“

На 08.10.2023 во времето од 00.00 до 01.00 часот од страна на криминалистичката полиција на СВР Битола била спроведена акциска контрола на подрачје на Битола при што извршена е контрола во три угостителски објекти, при што во еден угостителски објект се затекнати двајца малолетници после полноќ, а во друг угостителски објект затекнати се тројца малолетници после полноќ. По документирање на настаните ќе следуваат соодветни пријави.

Акциска контрола во Битола за откривање на прекршоци против јавен ред и мир “оддавање на проституција” На 07.10.2023 година во времето од 20:00 до 24:00 часот од страна на криминалистичката полиција на СВР Битола, во Битола констатиран е еден прекршок „Оддавање на проституција“ по чл. 19.