Press "Enter" to skip to content

ЈП Комуналец“ со активности на терен, засадување на садници и чистење (фото)

ЈП “Комуналец“ Битола продолжува со активностите на терен со цел разубавување на градот, а покрај дневно-тековните активности екипи на ова битолско претпријатие беа ангажирани и на други активности.Екипи работеа на новиот парк кај “Довлеџик“ каде засадуваа зимзелени садници, за разубавување на ова ново уредено место. Екипи на “Комуналец“ денес работеа и на чистење на дворот на месната заедница “Тодор Ангелевски“.Се расчистуваше коровот и се уредуваше дворот, а по денешното чистење овој дел во близина на основното училиште “Тодор Ангелевски“ доби нов лик.