Press "Enter" to skip to content

Совети за самоодбрана: одбрана од напад пред возило и напад со нож (видео)

Ѓуро Илиќ од Битола основач на будо-центарот од Битола, џудо мајстор 6 Дан и аикидо мајстор 7 Дан, преку кратко видео ќе покаже како да се одбраните од напад, кога напаѓачот ве напаѓа при влегување во автомобил и напад со нож, со примена на техника од реален аикидо.

 
 
Две одбрани од напад од страна кога сте нападнати, како што е презетнирано на краткото видео.

На краткото видео прикажана е одбрана со примена на техника од реален аикидо, кое е  снимено во поранешниот филмски град во Битола.

More from СоветиMore posts in Совети »