Press "Enter" to skip to content

Се одржа Шопенова вечер, настапија ученици на Музичкото училиште од Битола (фото)

Друштво  за  македонско – полско  пријателство и соработка “Висла” – Огранок  во  Битола и Државно музичко училиште – Битола, синоќа во Битола, во Офицерскиот дом организираа Шопенова вечер, односно концерт на млади музички таленти од Битола.На концертот присуствуваа градоначалникот – Тони Коњановски, амбасадорот на Полска во Македонија  Krzysztof Grzelczyk, Малгожата Мачковска, претседател на Друштво за македонско-полско пријателство и соработка “Висла“  – Огранок во Битола и други.На концертот шопенови дела ги изведоа дваесетина млади битолски таленти кои се школуваат во Државно музичко училиште – Битола, Марко Буџаковски, Јана Попрцова – Трајковска, Алексеј Белевски,  Јане Петровски, Теона Буџаковска, Деспина Куновски, Јана Стојковска, Лина Димовска, Јана Блажевска, Мила Петровска, Софија Михајловска, Кристијана Илиевска, Анастасија Петреска, Давид Стојчевски, Аница Нелоска, Андреа Николовска, Арсениј Ангелески и Димитриј Стојчевски.

More from КултураMore posts in Култура »