Press "Enter" to skip to content

Деновиве пред 10 години: спортистите од Битола даруваа крв, акција која ја ја покажа нивната хуманост

Пред 10 години во Битола се одрганизира една хуманитарна акција, односно крводарителска акција, во која спортистите преку дарување крв ја покажаа нивната хуманост, а се одржа каде ако во нивниот храм, спорската сала “Младост“, сега “Боро Чурлевски“, започна со своите сеќавања Димче Миновски, хроничар на Битола и доајен на битолското новинарство.Таа акција беше  прва крводарителска акција во која спортистите организирано даруваа крв, а се појавија и даруваа крв Тони Мицевски, Игор Николовски, Борче Костов, Кире Грбевски, Неџат Хусеин, Гордана Цветковска- Бошевска, Зоран Лазаревски – Паљо…На поканата се одѕваа сите оние кои немаа обрски на денот на дарувањето, а се собраа околу педесетина крвни единици, а во акцијата се приклучија освен спортистите и спортски работници, новинари, од општинската администрација, навивачи…Спортистите секогаш се хумани и дека можат слободно да даруваат крв, бидејќи секогаш се во добра кондиција и одлично здравје, рекоа, тогаш, организаторите.

More from БитолаMore posts in Битола »
More from ВестиMore posts in Вести »